Load a basic program without print "LOADING" etc?

About the BASIC system (not including PROGRAMMING)
User avatar
Crazyboss
Site Admin
Posts: 180
Joined: 09 Aug 2012, 21:45
Location: Sweden
Contact:

Load a basic program without print "LOADING" etc?

Postby Crazyboss » 19 Oct 2017, 15:10

Hi

Is it possible to load a basic program without get the "Found" and "Loading" text ?

I previous fix it by using VS4 and use the same color for ink and paper :) but now i want to make a loader using the text mode :)

I guess it could be possible if copy the rom code, and avoid the part the displays that text to screen?

Does the ROM knows how long the file is and how far in the file we are ? Then a routine could display how many % of the file have been loading so far ?
//CLAUS - Webmaster at www.mtxworld.dk

Martin A
Posts: 264
Joined: 09 Nov 2013, 21:03

Re: Load a basic program without print "LOADING" etc?

Postby Martin A » 19 Oct 2017, 21:12

you try:

VS 7: LOAD "whatever"

And use the 1 line status screen where "Ready" usually appears.


Return to “BASIC”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest